zelenilepak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeleni lepak

greenGlueLogo

zvučna izolacija iz tube

tubegg

Zeleni lepak

Zeleni lepak je najnovija generacija viskoelastičnog prigušnog materijala koja se koristi kao zvučna izolacija zidova, plafona i podova. Postavlja se brzo i lako, a u odnosu na svoja izolaciona svojstva je i ekonomična. Testiranja nekoliko nezavisnih laboratorija za ispitivanje zvuka, je potvrdilo da samo jedan sloj Zelenog lepka, između dve ploče gipskartona, iverice ili nekog drugog sličnog materijala koji se koristi za suvu gradnju, prigušuje čak do 90 posto zvuka. Za razliku od sličnih konkurentskih proizvoda Zeleni lepak prigušuje i zvuke niske frekvencije (basove), koji su obično javljaju kod slušanja glasne muzike, saobraćajne buke i slično. Ovo je vrlo efikasna zvučna izolacija kako za zvuk koji se prenosi vazduhom tako i za udarni zvuk. Zeleni lepak do 100 puta brže prigušuje vibracije od drugih izolacionih materiajla.

 

Postupak postavljanja zvučne izolacije

ggakcija

Nanošenje zelenog lepka iz tube

1. Postavite zid od gipskartona ili sličnog materijala

2. Nanesite izolacionu smesu Zeleni lepak na tablu gipskartona ili sličnog pločastog materijala. Nanosi se bez nekog posebnog reda, jednostavnim istiskivanjem iz tube.

3. Zašrafite namazanu tablu preko postavljenog zida.

Sa cenom oko 10 evra/m2 Zeleni lepak Vam pruža neuporedive izolacione karakteristike. Primenjuje se kad stambenih, poslovnih i industrijskih objekata, bilo da je to nova gradnja ili rekonstrukcija stare.

Može se koristiti za izolaciju protivpožarnih zidova. Obzirom da je paropropusan nije podložan buđanju. Slabog je mirisa i lako se čisti, dok je još vlažan, pomoću vode i sapuna.

Na jednu gipskartona 1,2m×2,0m za punu izolaciju potrebne su dve tube Zelenog lepka. Od trenutka nanošenja pa dokne postigne punu sposobnost zvučne izolacije potrebno je da prođe 28 dana.

SilentSeal - zvučni git

tubess

Zvučni git

Zvučni git je akustična zaptivna masa koja se koristi za ispunu prostora između tabli gipskartona ili nekog drugog pločastog materijala, i obodnih zidova, poda i plafona. Takođe se sa nji ispunjava prostor između gipskartona i utičnica.

Napravljen je na vodenoj bazi, nije otrovan niti štetan po okolinu. Dok je svež može se čistiti vodom i sapunicom, Slabog je mirisa. Otporan je na mraz i ostale trajno elastičan. Moše da se kreči.

Jedna tuba je dovoljna za približno 25 dužnih metara ispune širine 6mm.

 

 

QuietClip - akustični distancer za alumunijumsku podkonstrukciju

kopcegg

Akustični distanceri

Ovo su specijalni distanceri za montažu aluminijumske podkonstrukcije koji upijaju vibracije. Njihovom upotrebom se u mnogome poboljšava zvučna izolacija zidova.

Postavljaju se na osnovnu podkonstrukciju i na njih se kače sekundarni nosači na koje se pričvršćuje gipskarton.

Primenjuju se u prostorijama gde je potrebna jača zvučna izolacija, kao što su muzička i TV studija, gluve sobe, koncertne sale, za odvajanje zone stanovanja od mašinskih prostorija i slično.

 

Prikaz primene Zelenog lepka

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player